• Activiteiten
  • Muzikaal verteltheater

Muzikaal Verteltheater

muzikaal verteltheater1

Sinds 2010 heb ik samenwerkingsverband met Henk Deters, die zich reeds als acteur en muzikant op allerlei fronten heeft onderscheiden. Onder de naam “Muzikaal Verteltheater Frans en Henk” hebben we een gevarieerd aanbod voor volwassenen en voor kinderen ontwikkeld.

Voor volwassenen

In ons Muzikaal Verteltheater laten Henk en ik het publiek de werkelijkheid even vergeten. Met mijn pakkende verhalen, ondersteund door de muzikale klanken van Henk, nemen wij u mee naar een andere tijd, een andere wereld. Deze verhalen worden omlijst door sfeervolle luisterliedjes en soms afgewisseld met sketches. Wij laten ons inspireren door historische gebeurtenissen uit de regio en door verhalen uit het leven gegrepen.

Met onze enthousiaste en beeldende wijze van presenteren bieden wij u een uitgebreid programma dat garant staat voor een ontspannen en onderhoudende middag of avond.


Voor kinderen

paniek in het paleisWij verzorgen ook muzikale vertelvoorstellingen voor  kinderen. Deze voorstellingen vinden plaats op scholen, maar ook op locatie of in een theater.

Een voorbeeld hiervan is de voorstelling “Paniek in het Paleis”, bestemd voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en hun (groot)ouders; duur 40 minuten.

"In een sfeervol decor worden de kinderen meegenomen naar het paleis van koning Salomier, waar dienaar Haas zijn uiterste best doet om het de koning naar de zin te maken. Dat gaat goed …totdat de eeuwenoude koning ziek wordt. Volgens de wonderdokter  bestaat er maar één redmiddel voor de koning: Dat is  het zonnekruid, maar dit plantje groeit alleen maar in de hoge Zwarte Bergen….."

muzikaal verteltheater2We hebben samen ook enkele muzikale vertelvoorstellingen ontwikkeld op het gebied van cultureel erfgoed. Voorbeelden hiervan zijn “Het geheim van de Willibrordusput” en “Ballingschap in de Peel”, die ook geschikt zijn voor volwassenen. 

Onze voorstellingen worden met groot enthousiasme ontvangen. We streven er altijd naar om onze voorstellingen te voorzien van de volgende essentiële ingrediënten: Een sterke verhaallijn, waarbij humor en een serieuze ondertoon elkaar afwisselen, verder een variatie van vertellen, toneel en muziek en daarnaast zijn ze interactief.

Op verzoek ontwikkelen wij voor u ook voorstellingen op maat.

 

© 2024, Passie voor Verhalen
Alle rechten voorbehouden